TREKKER.HU
KARLOWITS-JUHÁSZ TAMÁS HONLAPJA

Média

Miskolci siker a 100 km-es borneói futóversenyen

Magyar futó nyert az esőerdőben

Borneót is meghódította a miskolci sportoló

Egyszerre vad és gyönyörű: Borneo Ultra Trail Marathon

BORNEÓ PROJEKT – ISMERETLEN TEREPEN

Borneó projekt – Ismeretlen terepen

 

„The Borneo Ultra Trail Marathon is an extreme, outdoor ultra trail marathon that will take runners through natural jungle settings and village trails and routes in the Kiulu Valley North of Kota Kinabalu and to the South-West of majestic Mount Kinabalu, South East Asia's highest mountain as the event remembers those we lost on the summit of Mount Kinabalu on the first anniversary since the 5th June 2015 earthquake.”

Borneó projekt – Ismeretlen terepen

 

A malájok szent hegyének hatalmas gránit masszívuma szigetként emelkedik a borneói köderdők fölé. A térség több szempontból is a „leg”-ek birodalma. A hegy 4096 méteres magasságával a térség legmagasabb csúcsa, a hegyet ölelő erdő pedig a világ legősibb érintetlen esőerdeje. A hegy és környezete a természeti pusztítás elleni harc utolsó bástyája egy haldokló szigeten, ahol még láthatjuk David Attenborough Borneóját. A világ leggazdagabb növény és rovarvilágának otthont adó erdősségek a régmúlt emlékéit idézik.

Ebben a mesevilágban rendezik meg a Borneo Ultra Trail Marathont, melyhez nem véletlenül társul a „The most beautiful thing” szlogen. A verseny 100 kilométer hosszan, több mint 5000 méteres összes szintemelkedéssel nehezítve kanyarog keresztül érintetlen esőerdőkön, autentikus falvakon, folyógázlókon, függőhidakon, ültetvényeken.

Borneó projekt – Ismeretlen terepen

 

Kövesd végig az előkészületeimet egy olyan terepre, amely számomra az ismeretlenség teljes tárházát rejti magába. Hetente frissülő oldalamon bemutatom, hogyan próbálok felkészülni arra a versenyre, amelyet európai futók közül csak kevesen teljesítettek ez idáig.


Borneó projekt – Ismeretlen terepen

 

Képek (Sabah adventure challenge)